De eerste Tilburgse WordPress meetup

Dinsdag 7 januari jongstleden vond de eerste Tilburgse WordPress meetup plaats. Van de totaal 33 inschrijven zaten we na wat afmeldingen en ‘no showers’ toch nog met een groep van 25 mensen. Op het programma van de avond stond een presentatie van Coen Jacobs over WooCommerce en een presentatie van mij over Unit Testing.

Presentatie 1: Unit Testing

wpm013-barry

Ik begon de avond met een presentatie over Unit Testing waarin ik behandelde wat unit testing is en hoe je een basis test schrijft. Doordat ik wist dat het niveau van het publiek behoorlijk divers zou zijn heb ik geprobeerd de presentatie zo niet technisch mogelijk te houden, wat een behoorlijk uitdaging is als het geheel over unit testing gaat šŸ™‚

Het eerst en voornaamste doel van de presentatie was te overtuigen om te beginnen (of door te gaan) met unit testen. Iets wat niet heel moeilijk is als je het tegenover ‘manual testing’ zet, wat natuurlijk een enorm lang en foutgevoelig proces is. Op ongeveer de helft van de presentatie moest de boodschap duidelijk zijn zodat er aandacht besteed kon worden aan hoe je een unit test schrijft. Ik probeer in presentaties vaak zo min mogelijk code te tonen en meer aandacht te besteden aan de gedachte achter de code. Waarom je zaken op een bepaalde plek doet en hoe je dat het beste kan doen.

Aan het einde van de presentatie heb ik het geheel nog even in de praktijk laten zien, het draaien van een simpele unit test welke eerst een foutmelding gaf en na een kleine wijziging succesvol voltooide.

Klik hier om de presentatie over unit testen te bekijken op SlideShare

Presentatie 2: WooCommerce

wpm013-coen

Gelukkig was ik iets eerder klaar met de unit test presentatie, want Coen kon de extra tijd zeker gebruiken! Na zijn presentatie over WooCommerce waren er een hoop interessante vragen voor hem.

Coen begon na een korte introductie van zichzelf en WooCommerce met een stukje WooCommerce geschiedenis. Hoe WooCommerce tot stand was gekomen en wat voor enorme groei het doorgemaakt heeft (en nog steeds maakt). Al snel kwam Coen bij het hoofdonderdeel van de presentatie, WooCommerce 2.0

De 2.0 versie van WooCommerce bracht een hoop veranderingen met zich mee. De gehele code was herschreven (!) waardoor er nu meer structuur in de code is, de performance enorm verbeterd is en er een flink gewerkt is aan meer compatibiliteit met grote hosters. Daarnaast heeft het hele pakket een een zeer positieve audit gekregen van Sucuri.

WooCommerce ging eind 2013 in 184 dagen van 1 naar 2 miljoen downloads, is sinds dit jaar ‘groter’ dan Magento en komt deze maand alweer met een update naar versie 2.1. WooCommerce is naar mijn mening eenĀ zeer interessante project waarvan we nu door Coen nog meer weten. Meer informatie over de ontwikkelingen van WooCommerce kan je vinden opĀ het WooCommerce developer blog.

Klik hier om de presentatie over WooCommerce te bekijken op SlideShare

Een succes

De avond was een succes, naast dat ik zelf een leuke avond heb gehad heb ik gelukkig van meerder hetzelfde gehoord. Er hing een leuke sfeer en de 2 presentaties hielden de avond goed in balans. Het initiĆ«leĀ idee om deze meetup eenmaal per kwartaal plaats te laten vinden gaat dus zeker door! Het doel is om begin februari met een nieuwe datum te komen, daarna zal langzaam meer informatie over de 2e meetup bekend worden.

Dankwoord

Ik wil Indicia bedanken voor het ter beschikking stellen van hun pand en het sponsoren van de drankjes en versnaperingen, Coen voor het komen spreken over WooCommerce en iedereen die gekomen is voor het bijdragen aan de leuke sfeer.

Ik zie jullie graag weer de volgende keer!

Related Posts

Powered By Related Posts for WordPress
Click Here to Learn More About Related Posts for WordPress

2 thoughts on “De eerste Tilburgse WordPress meetup

  1. Bedankt Barry voor de geweldige informatieve avond.

    Ik kijk nu al uit naar de volgende meetup. Hopelijk kan ik dan nog even na borrelen!
    Keep it up!